Minusta on kiva käyttää keittiössä luovutta. Tänään onnistuin tekemään mahtavan lounaan.
Ei muuten vieläkään ole ilmaantunut minkäänlaista karkki-, suklaa- tai jäätelöhimoa. Tänään tosin herkuttelin kermavaahdolla mansikoilla.
Näin söin:
Aamiainen
Ruispuuro
Päälle:
Oliiviöljyä
1 dl mustikoita
siemeniä
Lounas
Sienikylmäsavulohikermakastike
Riisiä
Paistettua kesäkurpitsaa
Pari mantelia jälkkäriksi
Välipala
Porkkana
Päivällinen
2 hernepihviä
Kaalia
1 tomaatti
Perinteinen salaattikastike
2 ruisleipää
Voita
Iltapala
Kermavaahtoa ja mansikoita
Kiitoksen aiheita:
Kiitos perheelle, joka opetti minut sienestämään.
Kiitos, että kehoni toimii metsässä liikkumisen edellyttämällä tavalla.
Kiitos, että nautin niin metsässä olosta.
Kiitos eilisestä sienisaaliista, josta saa nyt herkutella.
Kiitos lähimetsistä
Kiitos, että kehittelin älyttömän herkullisen lounaan.
(14.8.)

Muutama vasta poimittu pieni kanttarelli, yksi kehnäsieni ja pari mustatorisientä. Pannulle, jotta neste lähtee. Laitoin mukaan puolikkaan sipulin viipaloituna.

Kylmäsavulohta, tässä on ehkä 75 grammaa eli puolet paketista. Leikkasin valmiit siivut pienemmiksi.

Kun sienistä hävisi neste (mukana myös sipuli) lisäsin tilakan oliiviöljyä ja kylmäsavulohisilpun. Sekoitin hetken ja sitten lisäsin ihan vähän suolaa, mustapippuria ja kermaa.
19.8.2015 08:33
En ole koskaan ymmärtänyt niitä jotka lisäävät marjoihin sokeria. Lopetin sokerin lisäämisen kahviin yms. noin 40 vuotta sitten, hyvin on pärjännyt. Sokeria on muuten joka paikassa, esimerkiksi kaupan maksalaatikossa, oikeastaan mitään valmisruokaa ei saa ilman sokeria.
TykkääTykkää
19.8.2015 10:18
Kiitos viestistä Kirsti 🙂 Varmaan moni on alkanut vähentää sokerin käyttöä juuri noin jättämällä sen teestä ja kahvista. Sinä olet tehnyt muutoksen tosi nuorena. Luulen, että usein kyse on makutottumusten lisäksi tavoista. Tehdään ajattelematta, kuten aina on tehty, esimerkiksi lisätään marjoihin sokeria.Se on ihan ymmärrettävää, mutta omia tapoja kannattaa kyllä kyseenalaistaa 🙂 Minun taloudessanikaan ei ole käytetty sokeria vuosiin, mutta sokeroituja tuotteita kyllä. Oon kans huomannut, että yliopistollakin laittavat sokeria jopa kalakeittoon.
TykkääTykkää