Ilman sokeria ja vehnää

Kehittelin herkullisen lounaan / 20. päivä

2 kommenttia

Minusta on kiva käyttää keittiössä luovutta. Tänään onnistuin tekemään mahtavan lounaan.

Ei muuten vieläkään ole ilmaantunut minkäänlaista karkki-, suklaa- tai jäätelöhimoa. Tänään tosin herkuttelin kermavaahdolla mansikoilla.

Näin söin:

Aamiainen
Ruispuuro
Päälle:
Oliiviöljyä
1 dl mustikoita
siemeniä

Lounas
Sienikylmäsavulohikermakastike
Riisiä
Paistettua kesäkurpitsaa
Pari mantelia jälkkäriksi

Välipala
Porkkana

Päivällinen
2 hernepihviä
Kaalia
1 tomaatti
Perinteinen salaattikastike
2 ruisleipää
Voita

Iltapala
Kermavaahtoa ja mansikoita

Kiitoksen aiheita:
Kiitos perheelle, joka opetti minut sienestämään.
Kiitos, että kehoni toimii metsässä liikkumisen edellyttämällä tavalla.
Kiitos, että nautin niin metsässä olosta.
Kiitos eilisestä sienisaaliista, josta saa nyt herkutella.
Kiitos lähimetsistä
Kiitos, että kehittelin älyttömän herkullisen lounaan.

(14.8.)

Muutama vasta poimittu pieni kanttarelli, yksi kehnäsieni ja pari mustatorisientä. Pannulle, jotta neste lähtee. Laitoin mukaan puolikkaan sipulin viipaloituna.

Muutama vasta poimittu pieni kanttarelli, yksi kehnäsieni ja pari mustatorisientä. Pannulle, jotta neste lähtee. Laitoin mukaan puolikkaan sipulin viipaloituna.

Kylmäsavulohta, tässä on ehkä 75 grammaa eli puolet paketista. Leikkasin valmiit siivut pienemmiksi.

Kylmäsavulohta, tässä on ehkä 75 grammaa eli puolet paketista. Leikkasin valmiit siivut pienemmiksi.

Kun sienistä hävisi neste (mukana myös sipuli) lisäsin tilakan oliiviöljyä ja kylmäsavulohisilpun.  Sekoitin hetken ja sitten lisäsin ihan vähän suolaa, mustapippuria ja kermaa.

Kun sienistä hävisi neste (mukana myös sipuli) lisäsin tilakan oliiviöljyä ja kylmäsavulohisilpun. Sekoitin hetken ja sitten lisäsin ihan vähän suolaa, mustapippuria ja kermaa.


Tämän kastikkeen valmistaa muutamassa minuutissa.

Tämän kastikkeen valmistaa muutamassa minuutissa.

 Niin mun makuun tämä lounas!

Niin mun makuun tämä lounas!

Kyl on hyvää. Enkä lisännyt sokeria.

Kyl on hyvää. Enkä lisännyt sokeria.

Mainokset

Kirjoittaja: Lenita Lehtonen

Minusta on ihana ihmetellä elämää ja ihmisiä, kirjoittaa ja höpöttää. Intohimoni on auttaa ja palvella. Rakastan luontoa ja autan ihmisten hylkäämiä koiria. Olen työskennellyt vuosikymmeniä viestinnän, koulutuksen ja hyvinvoinnin parissa. Olen toiminut pitkään yrittäjänä ja viestintäkonsulttina. Koulutukseltani olen merkonomi ja terveystieteiden maisteri.

2 thoughts on “Kehittelin herkullisen lounaan / 20. päivä

  1. En ole koskaan ymmärtänyt niitä jotka lisäävät marjoihin sokeria. Lopetin sokerin lisäämisen kahviin yms. noin 40 vuotta sitten, hyvin on pärjännyt. Sokeria on muuten joka paikassa, esimerkiksi kaupan maksalaatikossa, oikeastaan mitään valmisruokaa ei saa ilman sokeria.

    Tykkää

    • Kiitos viestistä Kirsti 🙂 Varmaan moni on alkanut vähentää sokerin käyttöä juuri noin jättämällä sen teestä ja kahvista. Sinä olet tehnyt muutoksen tosi nuorena. Luulen, että usein kyse on makutottumusten lisäksi tavoista. Tehdään ajattelematta, kuten aina on tehty, esimerkiksi lisätään marjoihin sokeria.Se on ihan ymmärrettävää, mutta omia tapoja kannattaa kyllä kyseenalaistaa 🙂 Minun taloudessanikaan ei ole käytetty sokeria vuosiin, mutta sokeroituja tuotteita kyllä. Oon kans huomannut, että yliopistollakin laittavat sokeria jopa kalakeittoon.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s