Ilman sokeria ja vehnää

Turhan hyvää sapuskaa / 17. päivä

Jätä kommentti

”Ihmiset syövät liikaa usein siksi, että ruoka maistuu turhan hyvälle”, totesi ystäväni. Hän valmistaa välillä hyvinkin erikoisia yhdistelmiä, joita olen saanut sekä kokeilla että hyväntahtoisesti nauraa. On piristävää nähdä, että asioita voi tehdä monella tavalla. Ystäväni ei ota asioita tuhran vakavasti, hän tykkää kokeilla ja tehdä omalla tavallaan.

Suolaa ystäväni kämpästä ei löydy, eikä hän käytä mausteita ja yrttejä. Hän on tosi hyvässä kunnossa ja harrastaa paljon monipuolista liikuntaa. Hän kyllä syö tarjottaessa mielellään muiden valmistamaa sapuskaa ja käy yliopistolla syömässä eli kyse ei ole minkään sortin pakkomielteestä.

Haluan kokeilla suolatonta päivää. Se on tietysti haastavaa, koska jopa ostamissani leivissä on suolaa. Mutta kokeilen sitä niin, että en lisää suolaa ruokaan, valmistan pääruuat itse ja vältän suolaisia raaka-aineita. Tiedän käyttäväni aika usein turhan paljon suolaa. Iltapalaksi syömäni fetasalaatti alkoi janottaa ja nousin yölläkin juomaan.


Aaamiainen

Raakapuuro (mustikat, pieni banaani, siemenet, kaurahiutaleet, vesi)

Lounas
Kalakeittoa (eilistä)
2 ruisleipäpalaa
Voita

Päivällinen
Kalakeittoa
2 ruisleipää
Voita
Pari pähkinää ja mantelia

Välipala
Metsässä mustikoita

Iltapala
Fetasalaatti:
Fetaa
Tomaattia
Sipulia
Salaatti
Kurpitsansiemeniä

Erikseen vielä: Muutama manteli

Kiitoksen aiheita:
Kiitos, että tein eilen niin paljon ruokaa, että sain siitä vielä tänään syötävää.
Kiitos jääkäpapista, jossa ruuan voi säilyttää.
Kiitos sähköliedestä, jolla kylmän ruuan saa lämpimäksi.
Kiitos sähköstä, jotta edellä mainittuja laitteita voi käyttää.
Kiitos, että Suomessa useimmissa asunnoissa, myös vuokra-asunnoissa on tällaiset laitteet käyettävissä.
Kiitos, että muistin, että nämäkään asiat eivät ole itsestään selvyyksiä

Mitäs tuumit siitä näkökulmasta, että syömme usein liikaa, koska ruoka maistuu liian hyvälle? Omat ajatukse lyövät herkästi kättä menneisyyden ja omien uskomusten kanssa, joten niiden kuuntelemisen sijaan suosittelen kokeilemista. Suolatonta päivää kokeilen ensimmäiseksi eli julkaisen jutun viikon päästä, sillä kirjoitukseni ovat viikon jäljessä.

Mitäs tuumit siitä näkökulmasta, että syömme usein liikaa, koska ruoka maistuu liian hyvälle? Omat ajatukse lyövät herkästi kättä menneisyyden ja omien uskomusten kanssa, joten niiden kuuntelemisen sijaan suosittelen kokeilemista. Suolatonta päivää kokeilen ensimmäiseksi eli julkaisen jutun viikon päästä, sillä kirjoitukseni ovat viikon jäljessä.

Mainokset

Kirjoittaja: Lenita Lehtonen

Minusta on ihana ihmetellä elämää ja ihmisiä, kirjoittaa ja höpöttää. Intohimoni on auttaa ja palvella. Rakastan luontoa ja autan ihmisten hylkäämiä koiria. Olen työskennellyt vuosikymmeniä viestinnän, koulutuksen ja hyvinvoinnin parissa. Olen toiminut pitkään yrittäjänä ja viestintäkonsulttina. Koulutukseltani olen merkonomi ja terveystieteiden maisteri.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s