Ilman sokeria ja vehnää

Reissupäivä / 16. päivä

Jätä kommentti

Koska sopivaa syötävää ei löytynyt kahvilasta, hankimme sitä naapurista.

Koska sopivaa syötävää ei löytynyt kahvilasta, hankimme sitä naapurista.

Miten sovittaa yhteen hyvä ruoka ja reissaaminen? Syön pienilläkin reissuilla herkästi kehnommin kuin muutoin. Ei se tietenkään haittaa, jos matkustaa harvoin ja pitää huolen siitä, että ei retkahda asioihin, joista on riippuvainen.

Kävimme kaverin kanssa kahvilassa Pirkkalan torin laidalla. Tarjolla oli totta kai vehnää ja sokeria monessa muodossa. Päädyimme hakemaan torilta vadelmia ja herneitä. Palasimme nauttiaksemme terassilla teestä ja marjoista. Harmiksemme eräs rouvashenkilö oli napannut ”varaamamme” kahvilan ainoan vapaan pöydän. Siinä hän söi pullaansa kuin ei olisi vähääkään välittänyt siitä, että oli riistänyt mahdollisuutemme rauhalliseen kahdenkeskiseen herkutteluhetkeen. Melko pian hän pyysi lupaa osallistua keskusteluun. Oli aivan loistava tyyppi. Lähdön hetkellä halasimme ja vaihdoimme sähköpostiosoitteita.

Tullessani kotiin Jyväskylään, nälkä oli melkoinen. Tein kalakeiton noin 10 minuutissa. Otin seitipaketin pakkasesta. Kiehautin vedenkeittimessä vettä ja laiton kattilaan. Pesin yhden perunan ja kolme porkkanaa (en kuorinut), jotka palastelin kera ison sipulin. Lisäsin ne, suolan ja maustepippurit kiehuvaan veteen. Kun ne olivat muutaman minuutin päästä pehmentyneet jonkin verran, lisäsin jäisen kalan ja palastelin sen hetken päästä, kun se oli vähän sulanut (kannattaa nostaa kala keitosta paloittelun ajaksi ja varoa, että ei polta itseään liemen kanssa). Muutaman minuutin päästä keitto kiehui eli oli valmis. Lisäsin vielä tilliä (maustepussista). Kalakeittoa ei taatusti suositella tehtävän näin, mutta se on varteenotettava vaihtoehto, silloin kun se kilpailee pikaruuan kanssa. Lapsuuden kodissani laitettiin kalakeittoon veden lisäksi maitoa ja hieman voita, mutta minusta se on yhtä hyvää kirkkaan liemen kanssa. Kun muistan, lisään siihen pöydässä tilkan oliiviöljyä.

Aamiainen
2 Ruisleipäpalaa
Margariinia
Juustoa
Salaattia
Kurkkua
Tomaattia

Kahvilassa kaverin kanssa lounasaikaan
Tee
Vadelmia
Herneitä

Välipala
Herneitä (kaikkiaan kolme lirtaa palkoineen)

Päivällinen:
Kalakeitto (seitistä)
Pari pähkinää ja mantelia

Iltapala
2 ruisleipää
Voita
1 paistettu kananmuna

Kiitoksen aiheita:
Kiitos, että sain nähdä ystäviä.
Kiitos, että kahvilassakin voi tehdä toisenlaisia valintoja.
Kiitos mielenkiintoisista teehetkikeskusteluista.
Kiitos vadelmista ja herneistä.
Kiitos, että pakkasessa on yleensä jotain josta valmistaa tarvittaessa parempaa pikaruokaa.

Parempaa pikaruokaa. Kalakeitto jäisestä seitistä pöytään noin 10 minuutissa.

Parempaa pikaruokaa. Kalakeitto jäisestä seitistä pöytään noin 10 minuutissa.

Advertisement

Kirjoittaja: Lenita Lehtonen

Minusta on ihana ihmetellä elämää ja ihmisiä, kirjoittaa ja höpöttää. Intohimoni on auttaa ja palvella. Rakastan luontoa ja autan ihmisten hylkäämiä koiria. Olen työskennellyt vuosikymmeniä viestinnän, koulutuksen ja hyvinvoinnin parissa. Olen toiminut pitkään yrittäjänä ja viestintäkonsulttina. Koulutukseltani olen merkonomi ja terveystieteiden maisteri.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s