Ilman sokeria ja vehnää

Muistelee makeanhimoa / 11. päivä

Jätä kommentti

”Ai, täällä on karkkia. Otanpa yhden, toisen, muutaman, uskaltaisinko ottaa vielä pari, ei sitä kukaan huomaa. Ennen kuin ehdin ajatella, olen syönyt koko kasan. Seuraavaksi alan selvittää onko asunnossa muualla makeaa. Käyn läpi kaikki paikat (se siitä yksityisyyden kunnioittamisesta) ja syön kaiken, mitä löydän. Omatuntoni kolkutus on vähentynyt ja tehnyt tilaa syömiselle päätettyäni ostaa heti huomenna uudet ja paremmat karkit tilalle.”

Olin tyttäreni luona kylässä ja tytär jossain poissa, kun tuo tapahtui. Monesti popsiessani muiden herkkuja olen kamppaillut häpeän (ollut huolissani siitä, mitä muut ajattelevat) ja makeanhimon kanssa. Kotona olen syönyt kaiken makean normaalisti heti, kun olen sen kotiini kantanut. En ole kyennyt säästämään. Olen sivusta seurannut, että näin se menee usein alkoholisteillakin. Kokeilin kerran syödä kaksi Fazerin suklaalevyä samana iltana ja ihan hyvin onnistui. Ymmärrän narkkaria joka varastaa läheistensä omaisuuden ja ymmärrän läheisiä, jotka vaihtavat lukot oveen.

Moni ajattelee, että ei kannata olla tiukka, ei vähä makea pahaa tee. Samoin ajatteli nainen, joka 15 vuoden raittiina olon jälkeen joutui uudelleen helvettiin päätettyään ottaa suuren juhlan kunniaksi yhden kuohuviinin.

En vertaile tässä makean, huumeiden ja alkoholin haittoja. Puhun siitä, miten rasittavaa ja hämmentävää on elää, kun tarve saada sokeria/alkoholia tms. murskaa säälittä oman tahdon, tuottaa epäonnistumisia ja mielipahaa kerta toisensa jälkeen. Puhun uteliaisuudesta selvittää, mistä tässä oikein on kysymys.

Näin söin:

Aaamiainen
Puolukkaraakapuuro (+banaani, siemenet ja kaurahiutaleet)

Napostelu
Pari mantelia ja saksanpähkinä

Lounas
3 pientä uutta perunaa
4 pientä paistettua ahvenfilettä (ilman kuorrutuksia, paistinrasva voi/oliiviöly)
höyrytetttyä:
kesäkurpitsaa
sipulia

Napostelua
1 Porkkana
Pari mantelia ja saksanpähkinää

Päivällinen
täysjyväriisiä
2 hernepihviä (pakastevalmisruokaa)
Keräkaalia
2 tomaattia

Napostelua

Porkkana
pari mantelia ja saksanpähkinää

Iltapala
2 ruisleipäpalaa
tilkka oliiviöljyä leivälle sekä
salaatinlehtiä
tomaattia
kurkkua
aromisuolaa

Kiitoksen aiheita:
Kiitos, että olen taas ollut päivän ilman sokeria.
Kiitos ahvenista.
Kiitos kalastajille.
Kiitos kauppojen kalatiskeistä.
Kiitos lapsuuden kesistä saaressa.

Höyryttäminen on näppärä ja nopea tapa valmistaa vihannekset. Todella herkullista.

Höyryttäminen on näppärä ja nopea tapa valmistaa vihannekset. Todella herkullista.

Tosinaan tulee syötyä valmisruokaa. Nämä pihvit ovat maistuvia.

Tosinaan tulee syötyä valmisruokaa. Nämä pihvit ovat maistuvia.

Mainokset

Kirjoittaja: Lenita Lehtonen

Minusta on ihana ihmetellä elämää ja ihmisiä, kirjoittaa ja höpöttää. Intohimoni on auttaa ja palvella. Rakastan luontoa ja autan ihmisten hylkäämiä koiria. Olen työskennellyt vuosikymmeniä viestinnän, koulutuksen ja hyvinvoinnin parissa. Olen toiminut pitkään yrittäjänä ja viestintäkonsulttina. Koulutukseltani olen merkonomi ja terveystieteiden maisteri.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s