Ilman sokeria ja vehnää

Pitäkää karkkinne / 10. päivä

2 kommenttia

Söin lounaan turhan myöhään. Uskon, että juuri siitä syystä hotkin muun ruuan kanssa kolme ruisleipäpalaa ja se oli liikaa. Ei tuntunut hyvältä vatsassa hetken päästä. Liian pitkät tauot eivät toimi.

Napostelu on tarkoittanut minulle näiden 10 päivän aikana lähinnä porkkanoiden syöntiä ja tänään ostin saksanpähkinöitä sekä manteleita. Päivällinen ja iltapala, joiden aineksia kuvaan alla, eivät olleet hetken tapahtumia vaan mieluumminkin sitä edellä mainittua napostelua porkkanoiden ja pähkinöiden osalta.

Kävin tänään isossa marketissa ja kuljin pitkän värikkään karkkihyllyn läpi kaikessa rauhassa. Siis uskomaton juttu, mutta ei tehnyt yhtään mieli namuja. Se tuntui älyttömän hyvältä.

Aamiainen
Puolukkaraakapuuro

Välipala
Muutama manteli

Lounas
Tofupihvi (valmis)
Salaatti:
Keräkaalia
Tomaattia
Perinteinen salaattikastikkeeni
3 ruisleipäpalaa
Voi/rypsiöljyseos

Päivällinen
Tofupihvi
Paistettua kesäkupitsaa
Jälkkäriksi raaka porkkana

Iltapala
Raaka porkkana
Muutama saksanapähkinää
Pari mantelia

Juomat jälleen vesi ja yrttitee

Kiitoksen aiheita:
Kiitos marjapoimurista
Kiitos metsäretkestä
Kiitos auringonpaisteesta
Kiitos manteleista, saksanpähkinöistä ja kurpitsansiemenistä, jotka ostin Ekolosta.

Söin näitä ensimmäisen kerran. Oli erittäin positiivinen yllätys makunsa puolesta. Yllätyksekseni huomasin, että näissä pihveissä näyttää tuoteselosteen mukaan olevan lähes 20 prosenttia rasvaa. Valmistin paistamalla nopeasti pannulla lämpimäksi.

Söin näitä ensimmäisen kerran. Oli erittäin positiivinen yllätys makunsa puolesta. Yllätyksekseni huomasin, että näissä pihveissä näyttää tuoteselosteen mukaan olevan lähes 20 prosenttia rasvaa. Valmistin paistamalla nopeasti pannulla lämpimäksi.

Tofupihvin kanssa söin kotimaista kesäkurpitsaa. Paistoin kurpitsan viivpaleet oliiviöljyssä ja valkosipulissa. Lisäsin hieman suolaa. Herkullista.

Tofupihvin kanssa söin kotimaista kesäkurpitsaa. Paistoin kurpitsan viivpaleet oliiviöljyssä ja valkosipulissa. Lisäsin hieman suolaa. Herkullista.

Advertisement

Kirjoittaja: Lenita Lehtonen

Minusta on ihana ihmetellä elämää ja ihmisiä, kirjoittaa ja höpöttää. Intohimoni on auttaa ja palvella. Rakastan luontoa ja autan ihmisten hylkäämiä koiria. Olen työskennellyt vuosikymmeniä viestinnän, koulutuksen ja hyvinvoinnin parissa. Olen toiminut pitkään yrittäjänä ja viestintäkonsulttina. Koulutukseltani olen merkonomi ja terveystieteiden maisteri.

2 thoughts on “Pitäkää karkkinne / 10. päivä

  1. Minä vuorotyöläisenä syön tosi epäterveellisesti varmaan…. mitäs sanot tästä:
    – aamulla jättikuppi kahvia, ei sokeria tai maitoa
    – klo 10. kaksi ruisleipää tomaatilla
    – Klo 13.30 kaksi ruisleipää ja mansikkajugurtti
    – klo. 17.00 kanasalaatti ja vaaleaa leipää.

    Tiedän, että ihan vinoutunut on mun ruokailumalli. Monesti menee leipälinjalla koko päiväkin.

    Tykkää

    • Ihana kysymys, kiitos!
      Ensimmäisenä tulee monta kysymystä mieleen.
      Haluaisin tietää väsyttääkö sinua työssä tai työpäivän jälkeen? Kysymyksen taustalla on oletus siitä, että niin sinulle käy. Jos se on totta, niin hyvä uutinen on se, että sinulla on mahdollisuus vaikuttaa asiaan!

      Jos ajat polkupyörällä tyhjällä tai lähes tyhjällä kumilla, meno on aika raskasta, hidasta ja epämiellyttävää. Jollain tavalla sitä ehkä selviää, kun oikein pinnistelee, mutta jos reitille osuu kauniin asfaltin sijaan kuoppia tai kiviä, saatat luovuttaa, väsähtää, suuttua tai joutua vaaratilanteisiin.

      Olemme yksilöllisiä, mutta uskon, että kroppamme ja aivomme kaipaavat niitä palvelevan ravinnon tankkausta jo aamulla (tai silloin kun nousemme ylös). Kuten sinäkin hyvin tiedät, keho on tärkein työvälineemme, joten sitä kannattaa hoitaa huolella. Eikö aamupala maistu?

      Mainitsemasi lista ei sisältänyt hyviä rasvoja. Aivot kaipaavat rasvaa, jotta ajatus kirkkaana loistaa. Syötkö kalaa, oliiviöljyä, rypsiöljyä, siemeniä, pähkinöitä tms.? Jos eväät ja leipä ovat perusjuttu töissä, niin voisiko sen päälle laittaa vihannesten ohessa esimerkiksi lohta tai kanamunaa? Mitäs jos ottaisit töihin mukaan pari porkkanaa ja puolikkaan kurkun sekä jonkun hedelmän? Niitä sinun kannattaisi syödä enemmän. Jos teillä on työpaikkaruokala, suosittelen sitä ilman muuta. Se on yleisesti tiedossa, että ihmiset, jotka syövät työpaikalla omia eväitään, syövät yksipuolisemmin kuin he, jotka syövät ruokalassa.

      Sen ”mansikka”jogurtin voisi esimerkiksi vaihtaa maustamattomaan jogurttiin ja laittaa vaikka pakkaseen jääpalapusseihin soseutettua mustikkaa ja mansikkaa, jota lisätä jogurtin joukkoon. Sinne voi pudottaa myös niitä siemeniä tai pähkinöitä. Listassasi ei ollut karkkia, pullaa eikä muita vastaavia herkkuja. Hieno homma! Tässä muutamia ajatuksia. Itsestään selvyyksiä varmaan, mutta mitä tuumit niistä

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s