Ilman sokeria ja vehnää

Hyvä päätös / 1. päivä

Jätä kommentti

Aion olla ilman sokeria ja vehnää toistaiseksi. En siis haasta itseäni minkään sortin määräaikaiseen projektiin, vaikka ne näyttävät olevan muodissa. Etenen hetki ja päivä kerrallaan. Katson mihin se kantaa. En tiedä, olenko ehdoton, ehkä syön jäätelön silloin tällöin. Mitä sitten tapahtuukin, vaikka ratkeaisin Fazerin siniseen jo huomenna, haluan muistuttaa itselleni, että kaikki on hyvin. Minulla ei ole hätää tapahtui mitä tapahtui. Ei mitään syytä häpeään eikä syyllisyyteen.

Tarkoitan sokerilla sokerista valmistettuja tuotteita. Aion syödä marjoja ja hedelmiä. Olen ollut kerran aikaisemmin tällaisella ruokavaliolla muutama vuosi sitten joitakin kuukausia. Tänä aamuna minua muistutti sokerin ja vehnän pois jättämisestä Harriet Klar-Nykvist, joka on selättänyt seitsemän syöpää.

Mihin minä sokeria ja vehnää tarvitsen? Minulla on asiasta kaikenlaisia käsityksiä, mutta kenties nyt saan aiheesta tarkempaa selvyyttä. Vehnää olen syönyt jo vuosia aika vähän, mutta kesälomareissulla tuli taas syötyä pullaa ja vaikka mitä. Normaalisti en kaipaa niitä. Sen sijaan lukemattomat iltalenkkini koirieni kanssa olen suunnitellut niin, että lenkin päätteeksi kipaisen hakemassa suklaata tai jäätelöä.

Näin söin tänään:

Aamiainen
2 porkkanaa
Raakapuuroa, resepti on täällä

Lounas
1 porkkana
Itse tehtyä lohikeittoa
2 täysjyväruisleipäpalaa + voi/rypsiseosta

Välipala
200 g mustaherukoita suoraan pakkasesta

Iltapala
1 täysjyväruisleipäpala + avocado/oliviöljyseosta
1 keitetty kananmuna
Pala vesimelonia

Juomat tänään: vesi ja yrttitee

Leipää meni selvästi enemmän kuin yleensä. Paljon parempia hiilareita taatusti kuin kaupan suklaassa ja se rasva… Aivoni ansaitsevat parempaa rasvaa.

Olen tutkinut kiitollisuutta ja sen harjoittamisen vaikutusta hyvinvointiin, joten uteliaana tyttönä kokeilen, miten harjoitus tukee hyvinvointiani tällaisessa muutosvaiheessa. Kirjoitan viisi kiitoksen aihetta päivässä. Taidan valita pääasiassa teemaan liittyviä aiheita. Siitä on on pitkä aika, kun viimeksi kirjoitin säännöllisesti kiitollisuuspäiväkirjaa.


Kiitos päätöksestä olla ilman sokeria ja vehnää.
Kiitos marjoista.
Kiitos maistuvasta keitosta.
Kiitos, että avasin tämän blogin.
Kiitos Yle Fem, Ilta Annen ja Hannahin kanssa -ohjelma sekä ohjelmassa haastateltu Harriet Klar-Nykvist.

Mainokset

Kirjoittaja: Lenita Lehtonen

Minusta on ihana ihmetellä elämää ja ihmisiä, kirjoittaa ja höpöttää. Intohimoni on auttaa ja palvella. Rakastan luontoa ja autan ihmisten hylkäämiä koiria. Olen työskennellyt vuosikymmeniä viestinnän, koulutuksen ja hyvinvoinnin parissa. Olen toiminut pitkään yrittäjänä ja viestintäkonsulttina. Koulutukseltani olen merkonomi ja terveystieteiden maisteri.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s